sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Mökkeilyä ja retki Fiskarsiin

Olen ollut tämän päivän mökillämme, eli landella, kuten tapanani on sanoa. Tykkään kovasti lande-elämästä, mutta pienissä määrin, tai sitten mikäli pidempään viipyy, täytyy keksiä reippaita aktiviteetteja. Ihan paikallani en kovin kauaa viihdy, en tosin tänäänkään yhden päivän aikana :).

Aamu alkoi pienellä juoksulla postilaatikolle ennen aamiaista, minkä jälkeen siirryin ulos kahville katselemaan koirien kirmaamista niityllä. Myrsky oli kovn kiinnostunut kupistani.



Suuntasin sen jälkeen Fiskarsiin, ruukkikylään, joka sijaitsee siis landemme "lähellä", eli useiden kymmenien kilometrien päässä, mutta kuitenkin nopean ajomatkan ulottuvissa. Rakastan Fiskarsin tunnelmaa ja kyläkuvaa! Sieltä löytyy boheemia otetta, kaunista luontoa ja vanhanajan kylätoiminnan tuntua. Käyn Fiskarsissa melko usein, kun landelle ylipäätään suuntaan. Tykkään ihan vain vaellella siellä, katsella taidetta ja istuskella kahvilla. Joulutori on muuten siellä riipaisevan tunnelmallinen.

Koska kyseessä on ruukkikylä, koko paikka on veden äärellä, ja kuten olen maininnut,
vesi on minulle tärkeä esteettinen elementti.


¨Taidenäyttelyssä ihmettelyä
Keramiikkaa <3


Fiskarsista löytyy luomupuoti, jossa aina vierailen. Nyt ostin erilaisia papuja,
pähkinöitä ja kuivattuja, rikittömiä aprikooseja.

Valloittava cappucino! Oli muuten ihanan lämmin päivä.


Fiskars-retken jälkeen painelin treenaamaan juosten ja loikkien. Juoksin puolisen tuntia intervallien tahtiin, ja toisen puolikkaan tein mäkivetoja ja loikkatreenin. Kyseinen loikkatreeni on karatemaajoukkueelta bongattu. Olipa tehokas harjoitus, nyt on jalat väsyneet, mutta huomenna menenkin herojalle. En käy usein hierottavana, mutta joskus voi tehdä erityistkehonhuoltoa. Treenin jälkeen söin tuota kuvassa näkyvää Valion proteiinirahkaa (siihen on siis lisätty aika kivasti proteiinia), jonka tuunasin vadelmilla. 


Myöhemmin illalla väsäsin meidän kesäkeittiössä kasvisruokaa. Söin paistettuja vihanneksia (munakoisia, kesäkurpitsaa, kevätsipulia ja paprikaa mausteilla ja öljyllä) tuon kuvassa näkyvän salaatin kera. Nuo lihat eivät muuten ole mulle, koska tänään ei huvittanut syödä lihaa, mutta paistoin ne vain  muille :).

Tästä löytyy vesimelonia, raejuustoa, avomaankurkkua, basilikaa, avocadoa ja salaatinlehtiä.

Jälkkäriksi napsin lehteä lukiessani (Fit-lehti oli kyseessä,  josta tykkään kovasti, oikeasti hyödyllinen vinkkejensä puolesta) kuivattuja, rikittömiä aprikooseja ja parapähkinöitä. Koska noita aprikooseja ei ole värjätty rikillä, ne ovat tuollaisia ruskeita, eikä kirkkaan oransseja, kuten "tavallisesti" on totuttu. Maussa on muuten eroa. Nämä rikittömät ovat makeampia, ja pehmeämmän makuisia. Sopvat lisäksi erinomaisesti vaikkapa puuron sekaan kuorimattomien manteleiden kera. Karkin korvkkeita mulle myös ;).
Parappähkinät ovat aivan ihastuttavan makuisia ja roouskuvia. Sisältävät lisäksi seleeniä, joka vaikuttaa mielialoihin ylentävästi. Yhdistelmänä aivan huippu!



Kaiken kaikkiaan aivan mahtava mökkipäivä, eikä mökkihöperyys ehtinyt iskeä, ainakaan vielä :D !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti