lauantai 30. kesäkuuta 2012

Mainion päivän resepti

Tällä viikolla olen viettänyt erityisten päivien lisäksi tosi mainioita päiviä, jolloin ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä, mutta silti olen riemuinnut kyseisten "normipäivien" ihanuudesta. Tätä on arjen onni - rutiineja ja pieniä merkityksellisiä hetkiä ystävien kanssa. Pyrinkin nykyisin rakentamaan arkeni sellaiseksi, että koen näitä "tavallisia" onnenhippusia joka arkipäivä (myös työpäivinä).
Elämä on tässä ja nyt, sekä siinä, miten ja mitä ajattelee, eikä pelkästään juhlapäivissä ja menetettyjen asioiden ja ihmisten haikailussa. Kannattaa opetella olemaan onnellinen siitä, mitä nyt on, ja mitä voi mahdollisesti tulevassa saada ja saavuttaa. Mennyttä ei saa takaisin ikinä, nykyhetkestä voi saada kaiken, mitä uskaltaa kokea. Olen opetellut tämän suuren epäuskon vallassa, mutta lopulta se tuotti tulosta. Elämä on paljon kauniimpaa, kun jaksaa kääntää ajatukset myönteiseen. Lopulta huomaa, miten myönteinen energia virtaa muihin, ja toisin päin.

Arkisia onnenhetkiä ovat...

YSTÄVÄT.
He ovat tosin sitä ihan aina, niin arjessa kuin juhlassa.
Ilman heitä en pärjäisi, vaikka olenkin todella itsenäinen. Itseasiassa moni seuraavista asioista on nimenomaan ystävien seurassa tehtyjä.



Rennot rupattelu- ja kahvihetket kivassa kahvilassa,
ystävän kanssa täydellisellä kahvilla tietysti ;). Tänään siemailin Robert's Coffeen suuren latten, joka oli tehty soijamaitoon. Erittäin maittavaa.



Treenaaminen.
Olen ihan hukassa, jos en treenaa. Muutamia kertoja olen pohtinut suurten muutosten edessä onko urheilu minun juttuni, mutta aina päädyn siihen, että on. Identiteettini hajoaa heti, jos en urheile.
Urheilusta saa uskomattoman paljon energiaa, vaikka tietysti lihasten käyttäminen myös vie sitä. Itseasiassa eniten energiaa saa niistä treeneistä, joissa joutuu laittamaan itsensä äärirajoille. Se sopii luonteellen, mutta suosittelen kaikkia kokeilemaan omalta mukavuusalueelta poistumista. Voi yllättyä myöteisesti siitä, mitä ehkä löytää.

Juoksin toissapäivänä rakkaan ystäväni kanssa kahden tunnin lenkin tätä kaunista merenrantareittiä.
Molemmilla oli vähän nihkeä fiilis, mutta saimme tsempattua toisemme jaksamaan,
ja lopulta lenkki sujui hyvillä mielin ja yllättävän nopeasti. Toisinaan on ihana
treenata rennolla asenteella, vaikka, kuten sanoin, raskas puurtaminen sopii minulle.



Hyvä aamiainen.
Tuoreista ja terveellisistä raaka-aineista. Mieluiten hyvässä seurassa nautittuna. 
Senpä takia sovinkin aamiaistreffejä ystävieni kanssa.
Jos aamulla juoksee pikkuisen lenkin ennen syömistä, on aamiainen vieläkin mieluisampi ;).
Tuon kuvan aamiainen sisältää splettimuroja hedelmillä ja maidolla.



Raikas salaattilounas.
Se onkin yleisin lounas, jota syön. Salaatit ovat lempiruokaani. Ne ovat niin ihanan pureksittavia ja tuoreita, sekä muunneltavia. Jos vain mahdollista, teen salaattia jollekin toisellekin lounasaikaan.
Tänään kävin ystäväni kanssa lounaalla Teatterissa. Ulkona syöminen on luksusta!
Valitsin salaattiini marinoitua tofua ja papu-sipuliseosta. Salaattipohjaan kuuluu vesimeloonia, tomaattia ja kurkkua erilaisten salaatinlehtien lisäksi. Kastikkeeksi otin hunaja-jugurttiversion.

Nuo ovat tuollaisia suuren linjauksen onnea, ja tuohon voisi lisätä piknikit, leffat jne. Kuitenkin aivan erityisiä onnenhetkiä koen löytäessäni mykistäviä maisemia. Jos mukana on vielä joku, jonka kanssa sen voi jakaa, hetki on ikimuistoinen. Tämä oli sellainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti