keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kotijumppaa


Jumppaan kotona noin kerran viikossa, koska yleensä joka viikko on ainakin yksi päivä, jolloin on kiire, eikä salille siirtymisiin ole aikaa. Mutta sehän ei tarkoita sitä, etteikö voisi tehdä hyvää treeniä :).  Kuntopiirin voi aivan hyvin tehdä kotonakin, kun aikaa täytyy säästää. Harjoituksesta saa yhtä tehokkaan kuin salilla tehdystä laitteettomasta kuntopiiristä, kun asennoituu niin, että tekee täysillä ja hiki virtaa. Tarpeeksi tilaa vaan täytyy raivata lattialta ja toki jokin jumppapatja/joogamatto voi olla mukava lattiasarjoihin. Alkuverryttely hoituu helposti pienellä juoksulenkillä. Lenkkarit jalkaan ja suoraan kotiovelta pikkuisen pinkomaan.

Mä hypin myös hyppynarulla kotona. Teen niin, että hypin 1 min hyppynarulla ja teen 1 min keskivartaloliikkeitä, yhteensä 42 minuuttia. Lisäksi juoksen 15 min alkuverryttelyn spurtteja ottaen.

Tässä kevennetty ja lyhennetty versio kyseisestä harjoituksesta, jos tuntuu, ettei kotona keksi tarpeeksi tehokasta jumppaa (toki tämän voi tehdä siellä punttisalillakin!):

1 min hyppynarulla
1 min punnerrusasennossa lankku
1 min hyppis
1 min sivulankku vasemmalla puolella
1 min hyppis
1 min sivulankku oikealla
1min hyppis
1 min punnerruksia
1min hyppis
1 min vinovatsoja (ei tukea jaloille!)
1 min hyppis
1 min selkälihasliike (valitse itse)
 1 min hyppis
1 min alavatsoja selällään maaten ja jalkoja ylhäältä alas laskien ilman, että jalat osuvat maahan
1 min hyppis
1 min suoria vatsoja siten, että nostat ylävartalon ja jalat yhtä aikaa ilmaan (kyynärpäät osuvat polviin)
ja lasket vaakatasoon, mutta et anna niiden lysähtää lattiaan. Kyseessä ns. kevennetty linkkari. Tai
perus suorat vatsat ilman tukea

Tauko 1,5 min ja koko homma uusiksi. Vie reilu 30 min, mutta on kyllä jo tehokas. Ota aikaa, mutta älä laske lattialta seisomaan nousua, tai lattialle menoa hyppimis-/ keskivartalotreeniaikaan.

Ja tiedoksi niille, jotka eivät pidä hyppynarusta: en pitänyt minäkään ennen tätä kevättä, koska en ole koskaan osannut hyppiä hyvin. MUTTA kummasti sitä oppii, kun jaksaa vaan yrittää stipluista huolimatta, ja nyt se on jopa hauskaa, kun voi varioida hyppyjä :).



Kotona on myös oikein näppärä joogata, kunhan tietää jonkin hyvän joogasarjan. Esimerkiksi aurinkotervehdyksen opettelu, ja sen tekeminen on jo virkistävää ja vahvistavaa.



Kotiin kannattaa hankkia sopivat puntit, joilla voi tehostaa harjoituksia. Mulla on nämä 2,5 kg:n puntit olkapäätreeniä varten.

Treeni-iloa ja rautaista tsemppiä kaikkiin kotisaleihin! Yksinkertaisellakin saa jo tuloksia, eikä aikaa tarvitse käyttää tuhottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti