tiistai 26. kesäkuuta 2012

Puhtia proteiinista


Tänään sitten huomaakin aika kirpsakasti eilisen treenin vaikutuksen. Lenkillä askel painoi, joten sai ihan puskea itseään eteenpäin. Vähän laimeat fiilikset siis, mutta toisaalta sellaista treenaaminen on, yllättäen voi sujua erinomaisesti, ja sitten seuraavana päivänä taas tuntuu kaiken olevan kadoksissa. Toisaalta joskus, ja onneksi melko usein, tulee useita hyviä päiviä, eikä väsymys paina. Nyt on kerrannaisvaikutus varmaankin päällä, kun niin kauan meni ilman lepopäivää.


Tadaa, uusi aluevaltaukseni on tässä!
Löytääkseni optimaalisen energiatason takaamaan treeni-intoni ja hyvän suorituskyvyn, olen lähestynyt proteiinituotteita. Olen vältellyt niitä tähän asti parhaani mukaan, mutta nyt aloitan niiden lisäämisen ruokavalioon. Ostan siis tuotteita, joihin proteiinia en lisätty erikseen. Niillä voi korvata joitain välipaloja, mutta ennen kaikkea ne ovat ravintolisä ruokavaliooni. Syön nimittäin erittäin kasvispainotteisesti, joten hieman laskutoimituksia tehtyäni huomasin, että proteeinin saantia voisi lisätä, varsinkin kun haluan antaa lihasten kasvaa ja rasvaprosentin pienentyä.

Noista proteiinituotteista täytyy nyt mainostaa proteiinipatukoita. Ne ovat oikeasti hyviä (kunhan valitsee hyvän merkin), vaikka toki jälkimaussa tulee hieman proteiinijauhomainen vivahde, MUTTA pähkinä-karamelli -makuinen patukka on ihan kuin Snickersiä söisi. Ravintosisältö on vain aivan eri kuin oikeassa suklaapatukassa, minkä vuoksi proteiinipatukoiden syöminen suklaapatukan sijaan on suositeltavaa kaikille :). Lisäksi siisti ja pieni mukaan otettava välipala, joten "en jaksa raahata eväsrasioita, tai liiskaantuneita hedelmiä"-valitus voi loppua. Kun patukan pureskelee kunnolla, riittää se aivan loistavasti välipalaksi vaikkapa töiden jälkeen ennen treeniä, ja kaiken lisäksi, se vie makeannälän! Katso kuitenkin, että proteiinia on yli 30g - mitä enemmän sen parempi, jotta saat parhaan hyödyn.



Perinteisempi tapa saada proteiinia ja hyviä rasvoja, on munakas. Lisukkeita voi keksiä valtavasti, joten heti ei pitäisi kyllästyä, ja tietysti mausteilla saa lisämuunneltavuutta. On muuten ihan vanhaa tietoa, että kananmuna nostaisi kolesterolia. Aivan huoletta voi syödä kananmunia päivittäin!

Tuossa kuvan munakkaassa on tomaattia, paprikaa ja kevätsipulia. Muita suosikkejani ovat herkkusienet, ilmakuivattukinkku ja kesäkurpitsa. Mutta ihan yhtä hyvin sekaan voisi heittää jauhelihaa, tai tonnikalaa. En käytä maitoa munakkaaseen, vaan rikon vain munat ja paistan kypsäksi vihanneksiin samalla niitä sekoittaen. Valmiin munakkaan kanssa voikin syödä raikkaita salaatinlehtiä, pilkottua omenaa, kurkkua ja raejuustoa vaikkapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti