sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Sadepäivän ilo


Eiliseltä aurinkoiloa

Eilen aurinko hemmotteli kehoa ja mieltä, mutta tänään on synkkä sadepäivä ja lähipäivien lämpö on vain mukava muisto. No, eipä sateesta tarvitse kuitenkaan lannistua, koska siitä huolimatta voi tehdä vaikka mitä kivaa! Mua ei juostessa kesäsade haittaa, joten tein aamulla tosi hyvän intervallijuoksun. Intervalli tarkoittaa siis harjoitusta, jossa vaihdellaan juoksun (pyöräilyn, tai kävelyä ja juoksua vaihdellen, jos juoksu tuntuu liian raskaalta) tempoa. Aloitetaan hitaasti, sitten pinkaistaan kovempaa, hetki hitaammin ja taas kovaa jne. 40min juoksu, jonka aikana sykkeet saa korkealle, joten treenistä löytyy tehoja! Vinkkinä muuten, että jos haluaa polttaa rasvaa ja nostaa helposti kuntoa, niin intervallit ovat juuri siihen luotuja!
Niin, se lepopäivä tosiaan unohtui, kun olin niin innoissani keksimästäni uudesta treenistäni, koska se kehittää myös ottelukestävyyttä miekkailuun :D.

Hymy ei kuitenkaan hyydy sateen vuoksi



Mutta sadepäivän ilo piilee kuitenkin siinä, että silloin on ihana ottaa rennosti ja katsella vain miten luonto saa ravintoa, ja vihreä kauneus syventää sävyjään. Sateen jälkeinen kävely muuten se vasta onkin kerrassaan lumoavaa - se tuoksu, vehreys ja happirikkaus.
Kesäsateen aikana rauhoitun ja maltan esimerkiksi lukea kirjoja :). Leffoja maltan katsoa muutenkin, koska rakastan leffailua, mutta sateella leffan katselu saa erityisen tunnelman, ehkä jotenkin mystisen. Tänään olen menossa leffateatteriin, jonka tunnelma on aina kiehtonut mua, satoi tai paistoi.
Jens Lapidus on yksi suosikkikirjailijoistani <3


Läjä leffoja ja seuraksi ihana tyyppi, sekä ehdottomasti sopivat leffaeväät, vaikkapa dippivihanneksia

Pikkuruisella murosellani ei ole mitään lekottelua vastaan ;)

Joskus sade nostaa kaipauksen tunteen pintaan. Silloin tilanteen korjaa sopivan makea ja hyvistä raaka-aineista tehty herkku. Ja leipominen, tai kokkaaminen on aivan loistavaa ajavietettä! Tällä kertaa suosin spelttimuropaistosta raparperin ja omenan kera. Laitanpa ohjeenkin, jos joku muukin haluaa helppoa, mutta herkullista makeutta päiväänsä.




Spelttimuropaistos raparperilla ja omenalla

Muro-osa:
* spelttihiutaleita (voi olla myös kaura tms.) 2-3 dl
* rypsi- tai oliiviöljyä 0,5 dl, jos näyttää kuivalta, eivätkä hiutaleet "muroonnu", laita lisää loraus
* sokeria 0,5 dl
* kaardemummaa ja kanelia

Laita heti uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tämä on nopea resepti.
Sekoita kulhossa hiutaleet sokerin ja mausteiden kanssa. Lisää öljy ja sekoita aineksia keskenään. Kun hiutaleista rupeaa muodostumaan muroja (jonkinlaisia palleroita), seos on valmis. Koska tässä ohjeessa rasvaa ja sokeria ei ole paljon, niin muroista ei tule kovin napakoita. Jos sellaisia haluat, niin lorauttelepa molempia lisää.

Hedelmäosa:
* 4 raparperin vartta
* 3 omenaa
* sokeria
* rypsiöljyä

Kuori raparperit ja pilko ne n. 0,5 cm paloiksi. Pilko omenatkin paloiksi. Kuorien jättäminen omeniin on makuasia. Mä tykkään kuorista, mutta voi ne raapia poiskin ennen pilkkomista. Laita raparperit ja omput paistinpannulle, ja lorauta sopiva tilkka öljyä sekaan. Paista sen verran, että omenat saavat hieman väriä ja ripottele päälle sokeria ohut kerros. Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa paistetut hedelmät vuokaan ja niiden päälle kippaa muro-osa.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20min, tai kunnes murot ovat saaneet ruskeaa väriä pintaan. Annostele suuri kulhollinen itsellesi ja kaverillesi, äläkä säästele vaniljakastikkeessa :). Se Valion Vanhanajan Vanilja on ykkönen!
.

Tältä näyttää vuoassa


Piristä mieltäsi vielä teellä kauniista astioista nautittuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti