keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Sopivan tarpeeksi herkkuja

Treenaan päivittäin, ja nimenomaan helposti päivittäin, välipäivän pitäminen on jopa tuskaa. Olen siis hyvä treenaaja, mutta myönnettäköön, etten vain omaksi ilokseni sitä tee, vaan tykkään kyllä ajoittain päästä testaamaan ja näyttämään mihin pystyn. Tosin omassa varsinaisessa kilpailulajissani sorrun vähän turhan usein omien oletusten ja odotusten alle. Siksipä pitäisikin varmaan kokeilla kisata jossain kestävyyslajissa, jossa tarvitaan myös voimaa. Sitä pitää vielä etsiä. Mutta joka tapauksessa urheilu on elämäni eliksiiri!



En kuitenkaan halua enää elää liian tosikkomaista ja ryppyotsaista elämää jatkuvilla dieteillä. Tuore, hyvä ruoka laadukkaista raaka-aineista, on näin ollen minulle tosi tärkeää. Tykkään laittaa ruokaa, varsinkin ystävilleni, etsiä resepteistä vinkkejä ja jakaa kokemuksia samantyylisiä ruokia syövien kanssa.  En siis noudata mitään diettiä (vaikkakin yhtä sun toista on tullut kokeiltua), koska en osaa olla pingottamatta silloin, vaan syön tällä hetkellä sitä, mikä on osoittautunut sopivimmaksi ja valitsen kyseisiä tuotteita luontevasti.
Ruokavalioni perustuu kasviksiin, joita syön paljon ihan raakana, hedelmiin, maitorahkaan ja raejuustoon, papuihin ja linsseihin, sekä viljoista, rukiiseen ja spelttiin. Pidän marjoja ja hedelmiä siis vilpittömästi herkkuina. Laitan tänne kyllä riittämiin reseptejä, joista voi olla hyötyä, jos on muitakin samalla tavalla inspiroituneita, kuin minäkin :). 


Eilinen kesäherkkupöytä rakkaan ystäväni luona
 Nyt taitaa kuulostaa hieman liian terveelliseltä, joten pääsen paljastamaan paheeni - sokerin! Olen sokerihiiri :). Karkeista en enää piittaa (entisenä karkkiholistina), mutta muutamasta muusta kyllä. Jätski on muun muassa aivan ihanaa. En kuitenkaan ole mikään Ben & Jerry's-tyyppi, vaan enemmän Valio-ihminen.  Tänäänkin olen jo juossut aamulenkin, ja illalla treenit odottavat, joten pikkuisen toffeejätskiä tuli maistettua aamiaisella :D.
Tässäpä muutamia kuvia lempiherkuistani.


Jos olisin jälkkäri, olisin varmaan tämä! Tässä annoksessa on marjoja (kuten näkyy ;) ),  minttua, marenkia ja vaniljalle maistuvaa pannacottaa/vanukasta. Annos on Yume-ravintolasta, enkä valitettavasti muista sen oikeaa nimeä.


Perinteinen, mutta niin luomava :)


Frozen Yoghurt marjoilla ja myslillä, olen melkein vakioasiakas :D


Hedelmä-muropaistos vaniljakaastikkeella muruseni (eräs rakas ystävä) kanssa tehtynä. Vaniljakastikkeena suosin Valion Vanhanajan Vaniljaa.
Se on yllättävän kevyttä, ja sisältää varmasti siksi lisäaineita, mutta ei kaiken tarvitse olla niin viimeisen päälle ;).

Pannukakkua, joka syödään HILLOLLA! Toinen ihanainen ystäväni on pannarimestari.

Lopuksi kruununa rakkauden kohteestani Pariisista, macaronsit!

1 kommentti:

  1. Oi, ihanan näköisiä herkkuja! Tuosta Kiposta olen kuullut hyvää monelta, täytyykin käydä testaamassa.

    VastaaPoista