keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Vain täydellinen kelpaa kahvidiivalle

Täydelliset kahvihetket yhdessä, tai ystävän kanssa saavat mieleni säkenöimään. Näin ollen kahvi on ihana juttu - kunhan se on juuri oikeanlaista... Ja juon kyllä kahvia, vaikka se ei kaikista terveellisintä ole, mutta on sitä pahempiakin asioita, jos jokin moneen asiaan sopiva yleispäteväselitys  täytyy keksiä. Toisaalta pienen kahvimäärän on teodettu olevan jopa ihan hyväksi, ainakin joidenkin tutkimusten mukaan, ja niitä tutkimuksiahan riittää! Koska en yhteenkään sellaiseen osaa nyt viitata, niin tämä täydellistä kahvia määrittelevä postaus on vain hienostelevan kahvi-ilon aikaan saama tuotos, tai meuhkaus.

Tässä esimerkki iltalaten vaikutuksesta rakkaan ystäväni luona :).

Myönnettäköön siis heti, että kahvin suhteen olen ihan hienohelma. Ihan mikä tahansa ei kelpaa, ja jos kahvi ei ole kriteereideni mukaista, en juo. Se ei haittaa, koska teekin on hyvää :). Tavallinen määrä kahvia on 1-3 kupposta päivässä, mutta tosiaan voin olla päivän juomattakin. Esimerkiksi huoltoasemilla en ikinä kahvia ota, koska se seisoskelee pannussa tai termarissa pitkään ja on usein kitkerää - Suomessa. Jännä juttu, että rakastamassani Pariisissa kitkerää kahvia ei ikinä saa. Tosin yksi selitys löytyy siihen heti: täällä kahvipapujen paahtoaste on vaalea, Keski-Euroopassa aina tumma, myös muissakin kahveissa kuin espressossa.

 
Café creme Pariisissa


Tummapaahtoisuuden lisäksi maidolla on väliä. Sen pitäisi olla kuumaa. Mikrossa voi lämmittää, kun kotona keittää, mutta latte ja cafe creme niitä saatavista paikoista ovat suosikkejani. Kevyt maito on suosikkini, jos saa valita. Pariisista saa tosiaan cafe creme -kahvia, jossa maito tulee kuumennettuna (vaahdolla <3 ) usein erillisessä pikkukannussa ja sitä saa sitten annostella oman maun mukaan tummapaahtoiseen kahvitilkkaan. SE on täydellisin muoto kahvista mun makuuni :).


Ihanaa aamua, kahvilla tai ilman!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti